[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

RE: Fett



Vanligt SKF-hjullagerfett (blå tub) fungerar utan problem. Jag har aldrig
hört att något annat ska behövas. Funkar det för Volvo ska det duga åt oss.
Passa på att kolla så att packboxarna är friska också.

FWIW:
För att lindra Johnsens smärta och visa att det finns andra som är släkt med
Murphy kan jag nämna att jag också gått på nitar. Då jag satte ihop min bil
hade Malmberg innan gjort reklam för lågfriktionsfettet Slick50.
Visst, det lät bra och jag köpte en tub i V-ö och använde det till
framlagren.
Veckan innan förra årets Ölandsträff kollade jag över hjullagren och blev
förskräckt. Rostigt som attan och sår i lagerbanorna! Detta på tvåtusen mil!
Skumt.
Tog kontakt med den nya ÅF-firman i V-ö och fick reda på att smörjan, när
jag köpte den, KRÄVDE tvättade lager innan inkletning av Slick50. Tydligen
var den lilla oljan som lagren kom med i kartongen inte kompatibel med
Slick50. En påse skitsnack då det rostade på alla möjliga ställen och fettet
hade inte rört på sig efter montage (syntes i koppen bla.). Det smälte
aldrig utan kulorna var helt torra.
Nåväl, jag fick lite nytt klet (som jag kommer sälja till någon ovän...),
bytte lager, och använde SKF-klet istället.

/BC

> -----Original Message-----
> From:	Stefan Jelvin (ERA) [SMTP:Stefan.Jelvin@era.ericsson.se]
> Sent:	Wednesday, June 21, 2000 10:57 AM
> To:	'detomaso@detomaso.nu'
> Subject:	Fett
> 
> Hej alla,
> 
> Kommentarer kring fett efterlyses. 
> Som en del av er vet kör jag nu ett race mot klockan för att (ny)bygga min
> DT inför Danmark. Man ställs under loppet inför olika stora problem. Ett
> är val av fett i till hjullager. Den mång-kunnige Micke Dahlman i
> Södertälje rekommenderade lagerfett med "högre" kvalitet.
> Jag har nu hittat ett Pennzoil (sp) fett som killarna sa hade "högre"
> kvalitet. Det är lite mörkare än std SKF fett och "segare". Max temp 130
> grader jmfrt med 120 grader för SKF.
> Pennzoil rep sa också att deras fett "hänger kvar" medan std fett smälter
> och rinner undan vid värme.
> 
> Any opinions....
> 
> BR,
> /Stefan